Een bijzondere verzameling van archeologische vondsten
Alle objecten en afbeeldingen die verzameld werden, komen uit verschillende achtergelaten archieven van prof dr Erika Berkmans, professor archeologie aan de universiteit van Antagonia.
Met veel moeite hebben we het materiaal verkregen en de universiteit wil hier verder ook niets mee te maken hebben. Alhoewel deze vondsten niet te ontkennen zijn, is er volgens hen geen wetenschappelijk kader om het bestaan van deze objecten te plaatsen in de huidige klassieke tijdrekening.
professor Erika Berkmans
Een hele gedreven archeologe die sinds 1976 verbonden is aan de universiteit van Antagonia, gespecialiseerd in de oudheid en de allereerste beschavingen.
In het begin van haar academische loopbaan holde zij van opgraving naar opgraving, maar na een tijdje bleef zij gewoon in Antagonia en was er vooral een enthousiaste en gerespecteerd lesgeefster.
Tot een drietal jaar geleden, niet veel voor haar pensioen, ze plots weer heel de wereld begon af te reizen. Voor mysterieuze projecten, waar ze ook zelden iets over vertelde. Omdat de universiteit het volste vertrouwen in haar had en haar dat ook wel gunde, lieten ze haar begaan zonder veel vragen te stellen.
Nooit zag iemand het resultaat van haar nieuwste zoektocht, haar recentste archeologische vondsten. Tot ze 2 jaar geleden verdween.
Ze zou opzoekwerk verrichten in Frankrijk. In het centraal massief, in de buurt van de vulkanische berg Puy Mary. Sindsdien heeft niemand wat van haar vernomen.
De notities die mevrouw Berkmans maakte, alhoewel ze bekend stond om haar onderzoek uitvoerig te documenteren, zijn ook nergens terug gevonden. Op haar bureau op de universiteit is over deze recentste opgravingen niets te vinden. Of de universiteit geeft het niet vrij.
Wat we hier tonen is wat professor Berkmans verzamelde en stockeerde op adressen waar ze verbleef tijdens haar zoektocht. Voorlopig zijn er maar 2 gekend. Eentje in frankrijk en eentje in Galicie in Noord-West Spanje in de buurt van Oviedo.
Niets van wat we terugvonden is terug te brengen tot een bepaalde periode. Net zoals de universiteit en enkele van haar ex-collega’s beweren. En het is heel moeilijk te dateren. Ook niet met die meest geavanceerde koolstofdateringstechnieken.
Is het een oude periode die we nog niet kennen? Een periode die bewust uit de (recente) geschiedenis is gewist? Is het een parallelle geschiedenis? Of zijn het een soort tijdscapsules uit een periode / van een plek of dimensie?
Aan de hand het weinige dat ze losliet tegenover vrienden, weten we dat de de verzameling afbeeldinge over het 3d-printen van planten (of dat vermoeden we toch) een van de eerste ontdekkingen moet zijn.
Overzicht
Hier volgt een overzicht van de verschillende vondsten tot nu toe. We hopen er zo snel mogelijk nog veel meer aan toe te kunnen voegen.
Waar het kan, vermelden we mogelijke verklaringen of interpretaties. Maar eigenlijk is nog helemaal niets zeker momenteel. En willen we eigenlijk ook graag oproepen om mee te denken rond mogelijk theorieën over deze bijzondere archeologische vondsten.
Onderzoeksboek - Om mijn onderzoek, alle ideeën, de weg naar het uiteindelijke resultaat te ‘illustreren’ maakte ik een onderzoeksboek. Een verzameling van schetsen,... Doosjes met electronische insecten - Doosjes die geluid maken als je ze open doet. Daarin zit dan een soort insect gemaakt van elektronische onderdelen en elementen... Landschappen op hout - We vonden een hele houten plankjes met landschappen. Ze zijn deels getekend, deels met samengesteld uit verschillende materialen en texturen.... Kan je planten 3D printen? - Uit deze stukken van een presentatie, een soort wetenschappelijk demonstratie denken we, blijkt dat het moet kunnen. Experimenteren met plantensappen.... Caseïnedrukken fossielen - Groot was onze verbazing toen we deze reeks vonden. Niet alleen konden we weer niet thuisbrengen wat er juist afgebeeld... Een natuurlijke dimensie - De natuur als een dimensie Dat natuur een belangrijke rol speelt in de cultuur / tijd waaruit deze vondsten stammen,... Nerveuze structuren - Houtachtige structuren. Die opgebouwd lijken zoals de nerven van bladeren. Dierlijk leven #2 - Vondsten van dierlijk leven. Nog meer vondsten van wat we denken dat dierlijk leven is uit deze periode. Een minder... Dierlijk leven #1 - Vondsten van dierlijk leven Althans dat is wat we weeral veronderstellen. Een soort divers plaktonachtig leven. Op de tentoonstelling werden... Odyssee - Jammer genoeg hebben we het geschrift nog niet kunnen ontcijferen. Enkele mensen zijn er druk mee in de weer, zij...